Zdrowie

Krem z grzybów leśnych zapiekany z serem żółtym

Krem z grzybów leśnych zapiekany z serem żółtym
Krem z grzybów leśnych zapiekany z serem żółtym Składniki: • 2 łyżki oleju rzepakowego • 1 mała cebula • 300 g świeżych podgrzybków • 100

Krem z grzybów leśnych zapiekany z serem żółtym

Składniki:
• 2 łyżki oleju rzepakowego
• 1 mała cebula
• 300 g świeżych podgrzybków
• 100 g świeżych kurek
• 200 g serka topionego kremowego MSM Mońki
• 500 ml mleka
• 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
• 100 g sera Gouda MSM Mońki
• sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny do smaku

Wykonanie:
Kurki i podgrzybki oczyścić, pokroić w średnie kawałki i podsmażyć na oleju razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Dodać mleko, serek topiony i całość zagotować. Następnie zmiksować i doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzami i solą. Przelać do miseczek żaroodpornych, posypać startym na tarce serem żółtym i zapiec od góry w piekarniku. Udekorować listkami natki pietruszki.
Smacznego!

45808733 – healthy autumn harvest of fresh woodland fungi with boletus mushrooms and rose hips with moss and colorful fall leaves on a rustic wooden background for seasonal cuisine

30678686 – fresh brown mushrooms in a small basket in rustic style
42162592 – mushrooms in the basket
44097368 – scrambled eggs with chanterelles on toast

Więcej przepisów znaleźć można na www.msm-monki.pl.

Informacje o firmie:
Moniecka Spółdzielnia Mleczarska w Mońkach należy do grona najnowocześniejszych zakładów mleczarskich
w Polsce. Powstała 1 maja 1972 roku z połączenia Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Dolistowie i Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Krypnie. MSM specjalizuje się w produkcji serów dojrzewających typu holenderskiego i szwajcarskiego, masła extra i miksów tłuszczowych, oraz wyrobów proszkowanych: serwatki w proszku i okresowo odtłuszczonego mleka w proszku.
Produkcja w MSM w Mońkach odbywa się przy pomocy najnowszych technologii. Kontrola na każdym etapie wytwarzania gwarantuje, iż produkty są najwyższej jakości. Potwierdza to wdrożony i certyfikowany system Zarządzania Jakością ISO 9001:2000, a także Zakładowy Kodeks Dobrej Praktyki Produkcyjnej / Dobrej Praktyki Higienicznej GMP/GHP oraz System HACCP.

A to już wiesz?  Chcesz trenować? Najpierw się zbadaj!

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy