Wiadomości branżowe

Morliny wprowadzają wędliny o obniżonej zawartości soli kuchennej

25.08.2011 Komunikat prasowy Morliny wprowadzają wędliny o obniżonej zawartości soli kuchennej 25.08.2011 15:08 Mniej Soli PL Animex, producent marki MORLINY, jako pierwszy wprowadza na rynek

25.08.2011

Komunikat prasowy Morliny wprowadzają wędliny o obniżonej zawartości soli kuchennej 25.08.2011 15:08 Mniej Soli PL Animex, producent marki MORLINY, jako pierwszy wprowadza na rynek wędliny ze zmienioną recepturą, obniżając w nich zawartość soli kuchennej o 25%. Odmienione Morliny to gwarancja zdrowia, jakości i niezmienionego, cenionego przez konsumentów smaku. Proces obniżania zawartości soli w wędlinach dopiero się rozpoczyna. W pierwszej kolejności, znakiem ?25% MNIEJ SOLI KUCHENNEJ? została opatrzona kiełbasa krakowska sucha z indyka, a następnie inne wędliny paczkowane takie jak: wędzonka krotoszyńska ekstra oraz polędwica wędzona z indyka. Kolejnymi produktami będą: szynka wieprzowa gotowana, mielonka tyrolska, polędwica sopocka ekstra oraz szynka konserwowa ekstra. W przyszłości portfolio produktów z obniżoną zawartością soli będzie poszerzane. Morliny to sprawdzona potwierdzona certyfikatami jakość, nowoczesne i funkcjonalne opakowania oraz możliwość wyboru najlepszych produktów. Wprowadzenie innowacji na rynku – obniżenie zawartości soli o 25% w wędlinach Morliny pozwala konsumentom świadomie komponować zdrowe posiłki i zapewnia energię pozwalającą cieszyć się radosnymi chwilami każdego dnia. Chcemy oferować konsumentom możliwość zdrowego i świadomego żywienia. Samopoczucie i satysfakcja klientów są dla nas bardzo ważne. Obniżając w wędlinach zawartość soli pragniemy dostarczyć konsumentowi jak najwięcej przyjemności z jedzenia, oferując produkt o najlepszych wartościach odżywczych w kategorii ? mówi Jakub Drumlewski, Group Brand Manager odpowiedzialny za markę Morliny. Powstanie projektu ?25% MNIEJ SOLI KUCHENNEJ? zostało poprzedzone gruntowną analizą zwyczajów żywieniowych Polaków oraz współpracą z ekspertami medycyny i dietetyki. Wprowadzenie odmienionych wędlin wspierają działania edukacyjne, które mają zwrócić uwagę konsumentów na szkodliwość soli. Więcej informacji na www.mniejsoli.pl

A to już wiesz?  Nowoczesna medycyna receptą na szczęśliwe macierzyństwo

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy