Przepisy

Przepis na kremowy deser czekoladowy z tofu

Przepis na kremowy deser czekoladowy z tofu
Przepis na kremowy deser czekoladowy z tofu – pyszny, oryginalny, a do tego bez glutenu, laktozy i drożdży! Deser z tofu? Oczywiście! Poniżej przepis na

Przepis na kremowy deser czekoladowy z tofu – pyszny, oryginalny, a do tego bez glutenu, laktozy i drożdży!

Deser z tofu? Oczywiście! Poniżej przepis na oryginalny deser z tofu idealny na letnie dni i nie tylko. Jest to pyszna propozycja, która smakuje wyśmienicie, a do tego świetnie nadaje się dla wszystkich amatorów słodyczy – także dla alergików. Nie zawiera glutenu, laktozy ani drożdży, jest prosty w przygotowaniu, oryginalny i efektowny.

składniki
100 g bezglutenowych biszkoptów 3Pauly
400 g tofu
150 g ciemnej czekolady
2-3 łyżki syropu ryżowego lub miodu
Chili w proszku (opcjonalnie)
Dowolne owoce i cynamon do dekoracji

Przygotowanie:
1. Zblendować tofu na gładko
2. Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej, lekko przestudzić i delikatnie wymieszać z tofu
3. Dodać syropu ryżowego lub miodu i doprawić odrobiną sproszkowanego chilli
4. Ponownie wymieszać i odstawić do lodówki na ok godzinę
5. Pokruszyć biszkopty i wyłożyć na spodzie w naczyniach deserowych
6. Krem wyciągnąć z lodówki przełożyć do deserówek, ozdobić owocami i cynamonem

Ilość porcji 4. Czas przygotowania ok 80 min.
Smacznego 3pauly.de

A to już wiesz?  Kuchnia wegańska – z miłości do jedzenia

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy