Żywność

Rozgrzewające zupy idealne na jesienne chłody

Rozgrzewające zupy idealne na jesienne chłody
Informacja prasowa Poznań, 6 grudnia 2018 r. Rozgrzewające zupy idealne na jesienne chłody Pyszna, domowa zupa, to obok kubka gorącej herbaty, jeden z najlepszych sposobów

Informacja prasowa
Poznań, 6 grudnia 2018 r.

Rozgrzewające zupy idealne na jesienne chłody

Pyszna, domowa zupa, to obok kubka gorącej herbaty, jeden z najlepszych sposobów na rozgrzanie organizmu. Nie więcej niż 30 minut w zupełności wystarczy, aby w naszej kuchni przygotować pyszny i pożywny wywar. Zobaczcie, jak w prosty sposób przyrządzić wyjątkowe zupy prosto z Ameryki czy Tajladnii.
Eksperci marki Sandra przygotowali trzy przepisy na niebanalne zupy, które oczarowują nie tylko swoim wyśmienitym smakiem, ale również wyjątkowym wyglądem. Pięknie podane i z dużą ilością dodatków – z pewnością będą doskonałą alternatywą dla pysznych, aczkolwiek zbyt często pojawiających się na naszych stołach, rosołu czy zupy pomidorowej.
Zupa tajska z awokado
Zupa ta będzie idealną propozycją dla miłośników orientalnej kuchni. Awokado, kolendra i chili nadają jej niezwykłego aromatu.
Składniki:
• Pierś z kurczaka
• Łyżka masła
• Awokado
• Papryka czerwona
• ½ litra bulionu mięsnego
• Cebula
• Kukurydza z puszki marki Sandra
• Tortilla pszenna marki Sandra
• Kolendra
• Papryczka chili
Przygotowanie:
Kurczaka kroimy w większą kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażymy do momentu, aż się zarumieni. Dodajemy pokrojoną paprykę, papryczkę chili i kukurydzę. Podsmażamy przez chwilę, a następnie całość zalewamy bulionem. Gotujemy przez ok. 20 minut. Na koniec dodajemy pokrojone awokado. Podajemy z dużą ilością kolendry i pokrojoną w trójkąty tortillą.

Clam chowder z Luizjany
Tradycyjny clam chowder to zupa, która pochodzi ze Stanów Zjednoczonych. Jej bazą są małże (prawie każdy ich rodzaj, poza omułkami). Poniżej prezentujemy odmianę powstałą w Luizjanie – z dodatkiem papryki i pikantnych przypraw.
Składniki:
• 0,5 kg małży białych (można również użyć sercówek lub brzytw)
• Kilka sztuk krewetek tygrysich
• Papryka czerwona
• Puszka kukurydzy marki Sandra
• 2 małe szalotki
• 50 g boczku wędzonego
• Kilka łyżek śmietanki kremówki
• Kilka ziemniaków
• Łyżka masła
• Papryczka chilli
• Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Małże myjemy i płuczemy w osolonej wodzie. Te, które otworzyły się w trakcie tego procesu wyrzucamy. Umyte małże wrzucamy do garnka i zalewamy wodą do poziomu samych małży. Gotujemy przez ok. 10-15 minut do momentu, aż małże się otworzą. Boczek kroimy w plastry i podsmażamy na maśle z posiekaną szalotką, pokrojoną w paski papryką i kukurydzą. Dodajemy odcedzony wywar, który powstał w trakcie gotowania małż. Dolewamy dwie szklanki wody i gotujemy. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy razem z papryczką chilli. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie dodajemy krewetki i gotujemy jeszcze przez kilka minut. Dodajemy śmietankę i małże (w muszlach).

A to już wiesz?  Makrela i jej wyjątkowe właściwości

Zupa fasolowa
Gęsta i aromatyczna zupa fasolowa to z pewnością kulinarne wspomnienie z niejednego polskiego domu. Poniżej przepis na jej szybszą wersję – bez namaczania fasoli.
Składniki:
• Puszka fasoli białej Cannellini marki Sandra
• 250 g wędzonego boczku
• Łyżka koncentratu pomidorowego
• ½ litra bulionu wołowego
• Ziele angielskie
• Liść laurowy
• Cebula
• 2 ząbki czosnku
• Majeranek
• 2 duże ziemniaki
Przygotowanie:
Boczek podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Zalewamy bulionem, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru i gotujemy do momentu, aż będą miękkie. Dodajemy fasolę, koncentrat pomidorowy i majeranek.
Smacznego!
Więcej informacji można znaleźć na stronie www.levant.pl
Dodatkowe informacje
Marka Sandra od niemal 20 lat zdobywa zaufanie konsumentów, oferując przetwory z owoców i warzyw, które rosną tam, gdzie natura stworzyła dla nich najlepsze warunki. Dojrzewają w słońcu Europy Kontynentalnej, strefy Śródziemnomorskiej, Ameryki Południowej oraz Dalekiego Wschodu. Wyselekcjonowane, świeże warzywa i owoce, natychmiast po zbiorze, trafiają do opakowań. Naturalny smak i aromat przyłapany w pełnym rozkwicie zostaje natychmiast utrwalony w szczelnym opakowaniu dla zachowania świeżości. Bez dodatków konserwantów, zachowują większość swych właściwości, by trafić na stoły polskich konsumentów.

Produkty Sandry są dostępne w wielu wariantach opakowań. Oferujemy produkty zarówno dla detalu, jak i gastronomii. Warzywa i owoce Sandry są doskonałym dodatkiem do potraw lub składnikiem do ich przygotowania, ale mogą też być użyte samodzielnie, jako przekąska lub deser.

Więcej informacji na temat produktów Sandry, znaleźć można na stronie producenta www.levant.pl

Więcej informacji o LEVANT Foods:
LEVANT FOODS- importer, eksporter i producent najwyższej jakości produktów spożywczych – to firma z ponad 25-letnią tradycją. Odkąd powstała w 1991 r., stała się ważnym partnerem handlowym dla polskich i zagranicznych firm. Dynamiczny rozwój i przemyślana polityka firmy sprawiły, że zaufali nam znani i cenieni światowi producenci artykułów spożywczych, z którymi współpracujemy na zasadach wyłączności. Wysoką pozycję rynkową firmy potwierdzają liczne wyróżnienia, m.in.: uzyskany wielokrotnie tytuł „Gazele Biznesu”, certyfikat D&B – „Przejrzysta firma” oraz członkostwo w Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan.
Więcej informacji na temat marki, znaleźć można na stronie www.levant.pl

A to już wiesz?  Serowo-warzywne ruloniki naleśnikowe! Witaj wiosno!

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy