Zdrowie

SZYBKI TORCIK W SŁOICZKU Z KREMEM CYNAMONOWYM I ORZECHAMI – NA JESIENNĄ CHANDRĘ

SZYBKI TORCIK W SŁOICZKU Z KREMEM CYNAMONOWYM I ORZECHAMI – NA JESIENNĄ CHANDRĘ
SZYBKI TORCIK W SŁOICZKU Z KREMEM CYNAMONOWYM I ORZECHAMI – NA JESIENNĄ CHANDRĘ Składniki na 2 porcje: • gotowy spód tortowy ciemny Dan Cake •

SZYBKI TORCIK W SŁOICZKU Z KREMEM CYNAMONOWYM I ORZECHAMI – NA JESIENNĄ CHANDRĘ

Składniki na 2 porcje:
• gotowy spód tortowy ciemny Dan Cake
• serek mascarpone – 150 g
• śmietanka 36% – 150 g
• cukier puder – 40 g
• cynamon – 2 łyżeczki
• wanilia – ½ laski
• orzechy włoskie – 50 g
• ozdobne słoiczki – 2 sztuki

Przygotowanie:
Orzechy podprażyć chwilę na suchej patelni, ostudzić i pokruszyć. Gotowe spody tortowe ciemne Dan Cake pokruszyć i wymieszać w misce z orzechami. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Cukier puder wymieszać z cynamonem i drobno posiekaną laską wanilii. Dodać pod koniec ubijania do śmietanki z serkiem mascarpone. W słoiczki układać na zmianę, warstwowo pokruszone spody tortowe z orzechami i krem cynamonowy. Podawać schłodzone. Ozdobić na wierzchu kilkoma dodatkowymi, pokruszonymi orzechami.

Smacznego!

Przepis poleca szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka

A to już wiesz?  Dzielimy się tym, co dobre

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy